Početna arrow O nama arrow Opšti podaci
Opšti podaci

U Beogradu, na teritoriji opštine Voždovac, u naselju Braće Jerković, i u ulici Braće Jerković, a na samoj raskrsnici ove i Darvinove ulice nalazi se zgrade br.76A.

Ova zgrada ima najveću spratnost u odnosu na druge zgrade u naselju, a sama ulica Braće Jerković koja se sastoji od starog i novog dela, je najduža ulica u naselju po kojoj je ono i dobilo ime.

Zgrada je sagrađena i useljena još davne 1974.godine, a zahvaljujući boji svoje fasade još tada je dobila naziv "Crveni soliter" po kome je i danas poznata u gradu.

Ova zgrada sa svojih P+19 spratova i 2 "ulaza", tačnije 2 krila, ima ukupno 179 stanova u kojima živi veliki broj ljudi. Među brojnim starosedeocima -"solitercima" koji u njoj žive od prvog dana njenog postojanja, u ovoj zgradi ima i dosta "novouseljenih" ljudi, ali se svi oni zajedno trude da ova zgrada uvek dobro funkcioniše, kako bi se u njoj što bolje živelo.

Ovom zgradom upravlja Skupština stanara na čelu sa njenom predsednicom Slobodankom Radović. Takođe, u zgradi je zbog velikog obima posla formiran i "Savet zgrade" koji predsednici pomaže u radu, a koji trenutno ima 5 članova i to su: Olga Momčilović, Željko Kosanović, Aleksandar Jakšić, Mira Protić i Miloš Arsić.